Gardēžiem

Rīgas-Gaujas reģions 2017.gadā ieguvis godpilno Eiropas gastronomijas reģiona 2017 titulu. Eiropas gastronomijas reģiona tituls izveidots, lai sekmētu vietējās ēdienu kultūras un tradīciju saglabāšanu, veicinātu gastronomisko jaunradi un piesaistītu reģionam tūristus. 2017.gadā Eiropas gastronomijas reģiona titulu visu gadu nesīs Rīgas-Gaujas reģions, kā arī Dānijas pilsēta Orhūsa kopā ar Dānijas valsts centrālo daļu un Lombardijas reģions Itālijā.

2017.gadā Rīgas-Gaujas reģionā tiks izcelti 12 Latvijas produkti:

  • Ziemā - rupjmaize, pīlādži, rācenis;
  • Pavasarī - rabarberi, skābenes, bērzu un kļavu sulas;
  • Vasara - sams, skābie ķirši, lācenes;
  • Rudenī - cidonijas, brieža gaļa, baravikas.

Buklets apskatāms šeit (2.86 MB)

Rīgas-Gaujas reģions 2017.gadā ieguvis godpilno Eiropas gastronomijas reģiona 2017 titulu. Veselīgs, garšīgs, sezonai atbilstošs ēdiens – tā ir neatņemama mūsu ēšanas kultūras sastāvdaļa. Gardēžu ceļvedī (Food Lover’s Guide to the Riga-Gauja Region) sniegts ieskats mūsdienu latviešu nacionālajā virtuvē, kur vairāk nekā jebkad likts akcents uz pārtikas produktu sezonalitāti un svaigumu. Četri gadalaiki – četri ēdienkartes “scenāriji”, kuros ietverti mūsu platuma grādos sastopamie gardumi. Piemēram, rabarberi un bērzu sula – pavasarī, sams un skābie ķirši – vasarā, cidonijas un baravikas – rudenī, bet pīlādži un rāceņi ziemā.

Izdevumā iekļautas vietas, ko iesakām apmeklēt, kā arī restorāni un gastronomijai veltīti pasākumi.

Buklets pieejams šeit (4.79 MB).

„Ik dienu, kad atver acis un logus, ieraugi gaismu, bet tajā – to brīnišķo, kas Tev apkārt. Mostas oma un dzīvesprieks, vēlies kaut ko nobaudīt. Kārumu daudz, atliek vien izvēlēties,” rosina stāsts pilnīgi jaunā un netradicionālā brošūrā dzīves garšu baudītājiem Valmierā un tās apkārtējos novados „Ieskaties un izgaršo!”.

Brošūra apskatāma šeit (Lai pāršķirstītu bukletu klikšķiniet vai velciet no bukleta stūriem!)